Mijn boekending (ding 19)!

✔ LibraryThing kan zeker een meerwaarde betekenen voor de bibliotheken. Als bib zou je een online boekenplank kunnen aanmaken met tips of commentaren. Nieuwe aanwinsten zou je op die manier ook in de kijker kunnen zetten.

dinsdag 10 mei 2011

Ding 21 "Google dingen"

Google is de mega-supermarkt op internet. Je kan het zo gek niet bedenken of google biedt je een oplossing. Hoe vaak hebben we er niet gebruik van gemaakt in de loop van onze 23 dingen? G-mail, blog, RSS, onze personeelssite, ... Allemaal interessante toepassingen en momenteel gratis voor de gebruiker. Zoals verwacht is er ook een keerzijde. Verleden maand is de discussie ivm de schending van de privacy nog opgelaaid in de actualiteitenrubrieken - street view applicatie"- .
Maar leveren we door gebruik te maken van alle mogelijke toepassingen niet zelf een deel van onze privacy in? Persoonlijke informatie over jezelf kan wereldwijd verspreid worden en dit ondanks het feit dat jij denkt dat je je blog goed afgeschemd/beveiligd hebt. Google jezelf maar eens...!
Het begrip "privacy" zal herbekeken moeten worden in onze digitale wereld.

1 opmerking:

  1. Het begrip privacy zal sowieso een andere betekenis in een e-maatschappij krijgen. Helaas is lang niet iedereen daar voldoende van doordrongen.

    BeantwoordenVerwijderen